Ch'una Therapy

Om

En af de vigtigste terapier, der bruges på Nuga Best N5 / N4, er Ch'una-terapi.

Ch'una er en manipuleringsprocedure inden for orientalsk medicin, som inkluderer blødt væv og manuel terapi i områder som akupoint på hud, myofasiske triggerpunkter, rygsøjle og led) til kontrol af kroppens fysiologiske og patologiske tilstande. Det hjælper med at lette musklerne og giver øjeblikkelig afslapning. Ch'una-terapi har ikke hverken bivirkninger eller toksicitet sammenlignet med kemiske behandlinger.

Metoder

Ch'una-terapi består stort set af fælles manipulation og teknikker til manipulation af blødt væv.

Fælles manipulation er en kombination af tre forskellige teknikker: justeringer, fælles mobilisering og trækkraft.

Justering er en specifik form for artikulær manipulation ved hjælp af enten lang- eller kort gearingsteknikker med specifikke kontakter. Det er kendetegnet ved en dynamisk drivkraft for kontrolleret hastighed, amplitude og retning. Fællemobilisering er en form for manipulation, der anvendes inden for det fysiologiske område af ledbevægelse, og er kendetegnet ved ikke-skubbende passiv ledmanipulation. Til sidst er trækkraft en procedure til at producere trækkraft eller trækkraft for at inducere trækkraft eller distraktion af visse segmenter.

Blødvævsmanipulation dannes af fire forskellige felter: massage, terapeutisk muskelstrækning, punkttryksteknikker og visceral manipulation.

Massage er den systematiske terapi af friktion, strygning, perkussion og æltning til kroppen. Terapeutisk muskelstrækning er designet til at strække myofascialt væv ved hjælp af principperne om post-isometrisk muskelafslapning og gensidig hæmning. Punkttryksteknik er en anvendelse af vedvarende eller gradvist stærkere digitalt tryk. Det involverer stationære kontakter eller små vibrations- eller kredsløb. Til sidst er visceral manipulation en manuel metode til at gendanne mobilitet (bevægelse af indvollene som reaktion på frivillig bevægelse eller til bevægelse af membranen i respiration) eller motilitet (iboende bevægelse af indviettsorganerne) af et organ ved hjælp af specifikke, blide kræfter.


Fordele

Ch'una-terapi kan holistisk hjælpe med to forskellige typer problemer: muskuloskeletalt og systemisk.

Eksempler på muskuloskeletale problemer er følgende; Akutte eller kroniske bløddelsskader, såsom forstuvning, diskogene sygdomme; leddysfunktion såsom ledbegrænsning, subluxation, facetledssyndrom; muskelrelaterede symptomer såsom muskelspasmer, kontraktur osv.

Systemiske problemer inkluderer hypertension, nyresygdom, mave-tarmproblemer, hjertesygdomme og så videre.